Energy Valley stimuleert nieuwe technologie voor omzetten biomassa

09 mrt 2010

De stichting Energy Valley is een van de initiatiefnemers tot de oprichting van The Dutch Torrefaction Assosiation. Torrefactie is een sleuteltechnologie om biomassa of biomassa houdende grondstoffen hoogwaardig om te zetten in energie.

 

Drie ontwikkelaars van torrefactiesystemen hebben de handen ineengeslagen in de DTA, de Dutch Torrefaction Association. De DTA wil de torrefactietechnologie doorontwikkelen tot een Nederlands speerpunt en deze kennis en werkgelegenheid in Nederland behouden. De drie bedrijven die onderdeel zijn van de DTA zijn; FoxCoal, Topell Energy BV en TorrCoal Technology.

Torrefactie is een milde thermische behandeling van biomassa of biomassa houdende grondstoffen. Deze technologie beoogt het produceren van vervangende producten voor fossiele brandstoffen teneinde CO2 emissies te reduceren. Belangrijke voordelen van deze vervangende brandstof t.o.v. het rechtstreeks inzetten van biomassa als brandstof zijn de sterk verbeterde maalbaarheid, energetische eigenschappen en de logistieke eigenschappen.
Torrefactie is een sleuteltechnologie om biomassa of biomassa houdende grondstoffen hoogwaardig om te zetten in energie.

Het doel van de DTA is om voorlichting te geven over deze nieuwe technologie en om samen onderzoeksvragen aan te pakken. Iedere partij heeft zijn eigen technologie ontwikkeld met bijbehorende eigenschappen.

De DTA is opgericht met steun van AgentschapNL en stichting Energy Valley.

Nieuwsarchief