Energize 2013: duurzaamheidsfestival Hanzehogeschool in Groningen

18 okt 2013

Groningen krijgt een bijzonder 'duurzaamheidsfestival'. Het betreft Energize 2013, een festival waarmee het lustrumjaar van de Hanzehogeschool Groningen van donderdag 14 tot en met zondag 17 november feestelijk wordt afgesloten.

Hét festival waar kunst, lifestyle, design en food samen komen met energie en duurzaamheid. Een groot gedeelte van de binnenstad van Groningen (het Ebbingekwartier), beide locaties van Minerva (Praediniussingel en het Gedempte Zuiderdiep) en de Academie van Bouwkunst (Zuiderkuipen) wordt dan omgebouwd tot een duurzame omgeving. In het Ebbingekwartier verrijst de zelfvoorzienende stad XYZ-City.

Duurzaamheid is zowel voor de Hanzehogeschool als voor de gemeente en provincie Groningen een belangrijk onderwerp. Dit festival sluit bij dat gedachtegoed aan door zich te richten op duurzaamheid vanuit de invalshoek kunst, lifestyle, design en food. Niet alleen de technische opleidingen houden zich bezig met duurzame innovaties, ook op Academie Minerva worden ideeën ontwikkeld die bij kunnen dragen aan een duurzame levensstijl.

Nieuwsarchief