Energiewacht neemt ES&T over

01 jul 2010

Energiewacht neemt per 1 juli a de service en onderhoudsactiviteiten van Energie Services & Technische Installaties (ES&T) van Essent Local Energy Solutions (ELES) over. ES&T is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van alle systemen voor verwarming, koeling, ventilatie en warmwater.


Met de overname van de service en onderhoudsactiviteiten van ES&T wordt de dienstverlening van Energiewacht uitgebreid met onderhoud en service van installaties groter dan 100 KW. De service en onderhoudsactiviteiten van ES&T pasten niet meer bij de kernactiviteiten van ELES, waardoor ELES aan Energiewacht de mogelijkheid bood deze activiteiten van ES&T over te nemen.

Voor Energiewacht, waarvan Essent voor 50 procent aandeelhouder is, is de aankoop van deze activiteiten een goede aanvulling op de reeds bestaande producten- en klanten portefeuille. Energiewacht boort een nieuw marktsegment aan en verbreed haar bestaande producten- en dienstenportfolio. De overgenomen activiteiten worden ondergebracht op het hoofdkantoor in Assen.

Energiewacht is als franchisenemer aangesloten bij de landelijke serviceorganisatie van Essent. Deze keten van servicebedrijven heeft landelijk meer dan 1 miljoen ketels in onderhoud. Met circa 350 medewerkers behoort Energiewacht tot de grootste servicebedrijven van Nederland. Tot het werkgebied behoren Drenthe, Groningen en Zuid-Holland.

Bron: Energiewacht

Nieuwsarchief