Energieprijs Ondernemend Groningen voor beste duurzame energieprestatie

28 feb 2012

Welke Groningse ondernemer verricht de beste duurzame energieprestatie? Die krijgt 10.000 euro van de gemeente.

Ruim 15.000 ondernemers krijgen deze dagen een brief of e-mail met de uitnodiging mee te doen aan de prijsvraag. Het initiatief komt van de gemeente Groningen die met deze prijs de beste energieprestaties uit het Groningse bedrijfsleven wil belonen en over het voetlicht wil brengen.

Energiebesparing
De prijsvraag is bedoeld voor alle ondernemers uit Groningen die de laatste tijd een flinke energiebesparing in hun bedrijf hebben gerealiseerd. Het kan gaan om een energiebesparing, maar ook om het opwekken van duurzame energie of een combinatie van beide. De winnaar verdient 10.00 euro.

Duurzame Noordelijke Economie
De Energieprijs Ondernemend Groningen is de opvolger van de prijsvraag Duurzaamste Ondernemer die vijf jaar lang de vele prachtige duurzame ideeën en initiatieven van ondernemers zichtbaar maakte. Deze slimme en innovatieve ideeën zijn erg belangrijk voor een duurzame Noordelijke economie. Daarom beloont de gemeente Groningen graag de aansprekende voorbeelden.

Meedoen
Meedoen kan tot 1 mei 2012. Informatie over de criteria, de jury en het aanmelden staan op gemeente.groningen.nl/energie. Op donderdag 24 mei maakt wethouder Ton Schroor tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar bekend.

Uitvoeringsprogramma Groningen Geeft Energie
De prijsvraag Energieprijs Ondernemend Groningen draagt bij aan de ambitieuze doelstelling dat Groningen in 2035 energieneutraal moet zijn. Met veel energie, betrokkenheid en inzet werkt de gemeente Groningen samen met verschillende partners om deze ambitie waar te gaan maken. Naast energiebesparing richt de gemeente zich op een aantal andere sporen zoals wind, biomassa, zonne-energie en warmte. Het uitvoeringsprogramma ‘Groningen Geeft Energie’ is in februari 2011 door de gemeenteraad vastgesteld.

Bron: Gemeente Groningen

Nieuwsarchief