Energiekennisbedrijf KEMA blijft sterk groeien

15 mrt 2011

Het internationale energiekennisbedrijf KEMA heeft ook in 2010 een stevige groei doorgemaakt. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf, dat ook een vestiging in Groningen heeft. Het nettoresultaat nam toe van 11,4 miljoen euro in 2009 tot 18,6 miljoen euro in 2010: een stijging van maar liefst 63 procent. De totale omzet van KEMA groeide met 19 procent tot 245,3 miljoen euro. Alle bedrijfsonderdelen en vestigingen hebben volgens het jaarverslag bijgedragen aan de groei.

Vooral de consulting-activiteiten op het gebied van energiebesparing, smart grids en gas lieten wereldwijd een sterke groei zien. Op dit gebied is KEMA al wereldwijd marktleider. Door de groei heeft het deze positie verder weten te versterken. Daarnaast zijn ook de activiteiten in het testen, inspecteren en de certificering van energie-apparatuur verder gegroeid.

Belangrijke wereldwijde energietrends die van invloed zijn op de activiteiten van KEMA zijn onder meer de transitie naar een duurzamere energievoorziening, investeringen en innovatie rondom de energie-infrastructuur, verdere liberalisering van de internationale energiemarkt en een stijging van de vraag naar het onafhankelijk testen, inspecteren en certificeren van energie-apparatuur.

Ook belangrijk voor de groei in 2010 was de succesvolle integratie van in 2009 overgenomen ondernemingen, waaronder Gasunie Engineering & Technology in Groningen, en een organisatorische herindeling.

Bron: KEMA

Nieuwsarchief