Energieconvenant officieel van start

12 mrt 2008

Vrijdag 14 maart vindt het officiële startsein plaats van het Energieconvenant Groningen 2008-2011. Het gaat om een samenwerkingsovereenkomst tussen Essent,  Gasunie, Gasterra, gemeente Groningen, Nuon, Rabobank, Waterbedrijf Groningen en provincie Groningen.

 

Het doel van het Energieconvenant is het realiseren van projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Dankzij samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven kunnen projecten snel worden opgepakt.  Het convenant staat open voor samenwerking met andere partijen en initiatiefnemers van energieprojecten. De provincie Groningen is initiatiefnemer van dit samenwerkingsverband.

Het Energieconvenant sluit goed aan bij de doelstelling van de provincie Groningen om een evenredige bijdrage te leveren aan het nakomen van de internationale afspraken over het terugdringen van de CO2-emissie als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen (2Koyotodoelstelling).

Het convenant bouwt voort op de overeenkomst van 2003-2007. In deze periode zijn tal van projecten gestart, zoals zonnewering op een biologische winkel, warmtepompen in woonzorgcentrum te Delfzijl, Wonen++ en Energie Beter.

Nieuwsarchief