Energie stage- en carrièremarkt op Energy Delta Convention

01 nov 2010

Op 24 november 2010 is in Martiniplaza te Groningen de 2e Energy Internship and Career Plaza (EICP). Dit evenement is een ontmoetingsplaats voor bedrijven, studenten en kennisinstituten en maakt deel uit van de jaarlijkse Energy Delta Convention. Bijzonder is de internationale opzet gekoppeld aan het thema energie: EICP biedt studenten de gelegenheid om kennis te maken met de energiewereld en vice versa. Toegang is gratis voor alle studenten, van welke Hogeschool of Universiteit ze ook komen.

 

EICP is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, studentenorganiatie ESN, stichting Energy Valley en de Hanzehogeschool Groningen. De organisatie is in handen van een comité van buitenlandse studenten en RUG-stagecoördinatoren. De Energy Delta Convention is een internationale conferentie met haar wortels in het Noorden. Dit geeft (internationale) studenten kansen op stage en carrièrmogelijkheden in noordelijke en internationale energiesector. De dag wordt afgesloten met een lezing van Paul van Son, CEO Desertec Initiative.

Transparant bedrijvenprofiel
Studenten hebben behoefte aan goede informatie over carrièremogelijkheden in de energiesector. Het is lang niet altijd duidelijk dat ook voor studenten letteren, rechten of psychologie interessante loopbaanmogelijkheden in de energiesector liggen. Hierdoor ligt de energiesector niet direct in het loopbaanveld van studenten. Het evenement wil daarom bekendheid met de energiesector stimuleren, door bijvoorbeeld een multidisciplinair debat over CO2 opslag.

Internationale studenten doen graag stage in de regio
Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren circa 2300 buitenlandse studenten en aan de Hanzehogeschool Groningen ruim 1400. Zij hebben behoefte aan goede informatie over de arbeidsmarkt. Juist buitenlandse studenten hebben belangstelling voor stages en onderzoeksopdrachten in de Energy Valley regio: zij zijn hier al in het buitenland en hebben niet altijd de financiële middelen om ver te reizen.

Buitenlandse bedrijven
Daarnaast brengt het evenement studenten in contact met internationale bedrijven. Ongeveer 50% van de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en 100% van de  studenten van de Hanzehogeschool Groningen lopen tijdens de opleiding één of meer stages. Wie een stage over de grens wil doen, is vaak veel tijd kwijt met het vinden van een passend bedrijf.

Door studenten in een informele sfeer met internationale bedrijven in contact te brengen, kunnen ze er sneller achter komen welk soort organisatie bij hun talenten aansluit. Tevens krijgen bedrijven studenten die al een internationale outlook hebben. Een van de deelnemers is Sint-Petersburg Electrotechnical Company.

Het programma loopt van van 8.30 tot 18.15 uur. Bedrijven en studenten kunnen zich inschrijven via www.energycareerplaza.nl

Nieuwsarchief