EnerGQ maakt energieverbruik gratis inzichtelijk

18 jun 2013

Groningen, 16 juni 2013 – Het Groningse enerGQ lanceert op 16 juni 2013 de i-CARE Basic, een gratis product waarmee huishoudens hun energieverbruik inzichtelijk kunnen maken.Duurzaamheid en energiebesparing zijn veelbesproken onderwerpen die hoog op de agenda’s van bedrijven en particulieren staan. Een belangrijk instrument om besparingen mogelijk te maken is het creëren van bewustwording. enerGQ vindt het dan ook van groot belang dat ieder huishouden inzicht kan krijgen in het energieverbruik en de kosten hiervan. Daarom introduceert het bedrijf de i-CARE Basic, een gratis variant van de i-CARE productlijn.

De i-CARE Basic geeft de gebruiker inzicht in de kosten, het energie verbruik en de besparingen. Tevens wordt dit verbruik afgezet tegen het verbruik van vergelijkbare huishoudens, en worden de lokale weersgegevens van het KNMI elke 10 minuten ingelezen. Zo krijgen particuliere gebruikers concrete informatie over de mogelijkheden tot besparing. Ook voor zonnepanelen is er een module beschikbaar om de opbrengst en het rendement in de gaten te houden.

EnerGQ is een bekende speler op het gebied van energie monitoring en analyse. Onder meer winkelbedrijven, industrie, kantoren, scholen en huishoudens maken gebruik van de tools van enerGQ om energie te besparen.

Bekijk voor meer informatie de website van enerGQ.

Nieuwsarchief