Eneco gaat associate partnerschap met Energy Delta Institute aan

30 sep 2011

Eneco is het vijfde bedrijf dat onlangs een associate partnerschap met Energy Delta Institute (EDI) is aangegaan. Eneco zal gebruik gaan maken van scholing en opleiding van EDI en er zal veel kennis en expertise worden uitgewisseld. Na Essent, EBN, DONG Energy en TAQA is Eneco EDI's vijfde associate partner. EDI's founding partners zijn OAO Gazprom, NV Nederlandse Gasunie, GasTerra, de Rijksuniversiteit Groningen en Shell.

Kees-Jan Rameau, lid van de Raad van Bestuur van Eneco geeft aan: "Op weg naar een volledig duurzame energievoorziening, maakt Eneco gebruik van gas als transitiebrandstof, voor haar klanten en voor haar gasgestookte centrales. De uitwisseling van kennis tussen Energy Business School EDI en energiebedrijf Eneco zal een positief effect hebben op het transitieproces. "

Eric Dam, voorzitter van EDI, is erg blij met het nieuwe partnership. Hij zegt: "Op hun weg naar een meer duurzame energievoorziening worden energiebedrijven geconfronteerd met diverse uitdagingen. Uitwisseling van kennis en netwerken is een belangrijke doelstelling van de samenwerking met Eneco. We zijn erg blij om Eneco als associate partner te mogen verwelkomen. "

EDI is een internationaal gerenommeerde Energy Business School, met een primaire focus op aardgas. EDI's belangrijkste doel is bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van huidige en toekomstige energie-managers. EDI coördineert onderzoek en organiseert opleidingstrajecten met een focus op de economische-, management-, juridische en geopolitieke aspecten van het energiebedrijf. EDI wil een netwerkplatform zijn voor huidige en toekomstige energiemanagers, waar kennisdeling en netwerken centraal staan.

Door het partnerschap met Eneco zal ons kennisnetwerk significant worden uitgebreid. Eneco zal zonder enige twijfel bijdragen aan de doelstelling van EDI om de huidige en toekomstige managers uit de energiesector verder op te leiden.

Nieuwsarchief