Eerste Monitoring-awards uitgereikt

30 nov 2009

Op het congres ‘De CO2-neutrale stad, van papier naar praktijk’ van 26 november, heeft gedeputeerde Bart Heller een drietal Monitoring-Awards uitgereikt aan gemeenten in Noord-Holland. De Awards zijn uitgereikt aan de gemeente Weesp, Wieringermeer en stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

In het kader van het Energieakkoord Noord-Nederland zijn de nodige resultaten bereikt en in het afgelopen jaar in kaart gebracht met CO2-monitor. Inmiddels zijn daarin 850 projecten/ initiatieven uit de provincie Noord-Holland opgenomen, die de basis vormden voor de uitreiking van de Awards (2wisselbeker). Inmiddels wordt de Monitor ook in de rest van de Energy Valley regio uitgerold en volgend jaar kunnen dus ook gemeenten uit Friesland, Groningen en Drenthe meedingen naar de Energy Valley Monitoring-Award.

Gemeente Wieringermeer ontving de Award omdat zij met windturbines de grootste CO2-reductiefper inwoner heeft gerealiseerd. Stadsdeel Zuidoost heeft, mede door de vele WKO-systemen, de grootste CO2-reductie per inwoner in de gebouwde omgeving. Tenslotte was gemeente Weesp de gemeente die in korte tijd deel neemt aan de meeste collectieve projecten van het CO2-servicepunt. Na de uitreiking daagde Bart Heller de andere gemeenten uit om volgend jaar de Award in de wacht te slepen.

Het congres vond plaats in het RAI-Elicium trok ruim 300 bezoekers en is mede georganiseerd door het CO2-servicepunt van de provincie Noord-Holland, die de monitor tezamen met DWA ontwikkeld heeft. Energy Valley was die dag aanwezig op de Monitoring-stand tezamen met het CO2-servicepunt en Beco. De dag bestond uit een aantal presentaties, parallel sessies en workshops.

Nieuwsarchief