ESNW gaat voor duurzaam met KD Navien

10 mrt 2011

Energie Service Noord West, bekend in Noord Holland als service en onderhoudsbedrijf voor o.a. cv ketels, gaat “duurzaam” samenwerken met het Koreaans bedrijf KD Navien. KD Navien is een van de grootste aanbieders in de wereld van cv ketels en gaat in Nederland nu ook een elektriciteit leverende cv ketel (HRe) in Nederland introduceren.

KD Navien heeft in samenwerking met GasTerra een veldtest in Nederland opgestart. Aangezien deze veldtest succesvol verloopt, zoekt  KD Navien een servicepartner in Noord Holland om een tweede grootschalige  veldtest uit te voeren. ESNW gaat deze  grootschalige  veldtest nu begeleiden. Het doel is daarbij vooral om de toepassing van duurzame en zuinige installaties te stimuleren zodat de organisatie haar voorsprong op service- en onderhoudsgebied verder kan vergroten. Op dit moment wordt een dergelijke HRe ketel nog exclusief  aangeboden door Remeha, die marktleider is op gebied van cv-ketels in Nederland. Uiteraard worden ook deze ketels door ESNW onderhouden, net zoals alle andere merken die geleverd worden in Nederland.

KD Navien is een nieuwkomer in de Nederlandse markt. Het bedrijf is echter achter de schermen samen met andere fabrikanten en GasTerra al sinds 2009 bezig om de HRe toepassing te ontwikkelen.
De HRe-ketel is gebaseerd op de technologie van micro-warmtekrachtkoppeling (micro-WKK), de gelijktijdige productie van warmte en elektriciteit. Het toestel bestaat uit een standaard HR-ketel en een stirlingmotor die stroom genereert  en kan daardoor warmte én elektriciteit produceren. De warmte die bij de elektriciteitsproductie vrijkomt, wordt volledig benut in de woning. Dat levert een directe energiebesparing op. De stirlingmotor levert maximaal 1000 Watt op. Hier kan flink wat huishoudelijke apparatuur en verlichting mee gevoed worden. De eerste veldtesten met ketels van verschillende fabrikanten wijzen uit dat een CO2-reductie van zo’n twintig procent haalbaar is.

ESNW gaat nu samen met de 60 vennoten, die allemaal een installatiebedrijf hebben in Noord Holland, op zoek naar 50 geschikte locaties om de ketels te plaatsen. De ketels zullen prijstechnisch op interessante wijze in de markt worden gezet en natuurlijk worden onderhouden door ESNW. De terugverdientijd van deze elektriciteit leverende ketel is slechts 5 jaar. Voor iedereen die voor duurzaam gaat en een redelijk veel gas verbruikt dus een absolute must!

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Marc Kok van ESNW te Alkmaar of u kunt de website raadplegen op www.esnw.nl.

Nieuwsarchief