EDC08 - Internationaal energiepodium voor bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen

10 nov 2008

Op 17 tot 19 november vindt in de Martiniplaza te Groningen de 4de editie van de Energy Delta Convention plaats. In het programma onder meer Jeremy Rifkin, mondiale energiegoeroe en auteur van de wereldwijde bestseller ‘The Hydrogen Economy’ die hij op woensdag 19 november zal signeren voor belangstellenden.

Dit internationale energiecongres biedt een brede variëteit aan energie-experts uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Het EDC08 wordt georganiseerd door het Energy Delta Research Centre (2EDReC) van de Rijksuniversiteit Groningen, de Stichting Energy Valley en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (2N.V. NOM).

 

Naast Jeremy Rifkin zullen onder meer de ambassadeurs van Japan en Zweden, de heren Shibuya en Magnusson, een bijdrage leveren. Andere keynote sprekers zijn Agneta Rising, Vice President Vattenfall Zweden, Bob Dixon van de The Global Environment Facility uit Washington, Peter Kalas, ex-minister en adviseur van de premier van Tsjechië, Claudia Kemfert, University of Berlin en adviseur EU-president Barosso,  Marcel Kramer, CEO Gasunie, Gertjan Lankhorst, CEO GasTerra en Nebojsa Nakicenovic, directeur International Institute for Applied Systems Analysis (2IIASA), Wenen. Kortom, internationale sprekers van een hoog niveau.

Naast deze keynotes, zullen een kleine 100 senior sprekers uit markt, wetenschap en overheid aan bod komen over de thema’s: de groei van duurzame energie, de rol van aardgas, integratie van energiesystemen, oost-west relaties en CO2-opvang en opslag. Daarnaast zijn er dit jaar maarliefst 7 side events waaronder een congres over extreme klimaatverandering van de nationale onderzoeksorganisatie NWO, een symposium over samenwerking tussen Japanse en Nederlandse energie-experts en een congres over energieopslag in Phase Change Materials van het bedrijf CAPZO en de NOM. De Energy Delta Convention ontwikkelt zich hiermee als hèt internationale energieplatform voor energie-experts van bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Het totaaloverzicht van het congres en mogelijkheid tot registratie zijn te vinden op www.energyconvention.nl

Nieuwsarchief