EBN sluit zich aan bij Energy Delta Institute

12 dec 2008

In navolging van Electrabel, Essent en het Deense energiebedrijf DONG Energy gaat ook EBN zich als associated partner aansluiten bij Energy Delta Institute (2EDI). Daarmee krijgt de positie van Nederland als centraal kennisland op het gebied van (2aard)gas wederom een verdere impuls. Het contract tussen beide partijen wordt op 18 december getekend.

EDI en EBN zullen nauw samen gaan werken bij het vergaren en overdragen van kennis op het gebied van energie. Zo kan EBN gebruik maken van EDI's opleidingsprogramma's en wordt er, ook in samenwerking met universiteiten en andere organisaties die aan EDI verbonden zijn, gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe, kwalitatief hoogstaande opleidingen. Als associated partner krijgt EBN bovendien zitting in de Advisory Boards van diverse opleidingen. Daarnaast krijgt EBN toegang tot EDI's uitgebreide (2kennis)netwerk en kan het een rol spelen bij de andere activiteiten van EDI, namelijk het coördineren van onderzoeksprojecten. Omgekeerd kan EDI profiteren van de kennis en ervaring van EBN, met name als het gaat om de exploratie en productie van aardgas.

Volgens Jan Dirk Bokhoven (2voorzitter van de Directie van EBN) wil EBN met de samenwerking met EDI bijdragen aan de versterking van de positie van Nederland als gasland: "Naast de eigen gasvoorraden en de goede infrastructuur is de aanwezige kennis een kracht van ons land. EDI helpt die kennis te bundelen en verder te ontwikkelen".

Voor EDI is de samenwerking met EBN als spil in het Nederlandse gasgebouw van groot belang. EDI's President George Verberg ziet de inbreng van een partner met specifieke kennis over de Nederlandse upstream sector als een versterking van EDI als kenniscentrum.
 

Nieuwsarchief