E kwadraat advies rijdt op groen gas

23 jan 2008

Tijdens het symposium en open dag bij Vink Sion bv op 24 januari 2008 in Beetgum zal de eerste auto op groen gas van E kwadraat advies worden gepresenteerd. In oktober 2007 was de realisatie van een groen gas tankstation op het Newtonpark in Leeuwarden voltooid en is het officieel geopend door Minister Cramer van Ruimte en Milieu. Dit tankstation wordt door Delta Oil geëxploreerd. Door de vraag naar een extra bedrijfsauto in het wagenpark van E kwadraat advies is besloten om hiervoor een groen gas auto voor aan te schaffen. Groen gas zal voor de nabije toekomst de meeste duurzame biobrandstof zijn.{mosimage}

Tijdens het symposium en open dag bij Vink Sion bv op 24 januari 2008 in Beetgum zal de eerste auto op groen gas van E kwadraat advies worden gepresenteerd. In oktober 2007 was de realisatie van een groen gas tankstation op het Newtonpark in Leeuwarden voltooid en is het officieel geopend door Minister Cramer van Ruimte en Milieu. Dit tankstation wordt door Delta Oil geëxploreerd. Door de vraag naar een extra bedrijfsauto in het wagenpark van E kwadraat advies is besloten om hiervoor een groen gas auto voor aan te schaffen. Groen gas zal voor de nabije toekomst de meeste duurzame biobrandstof zijn.

Ten opzichte van een dieselauto is de emissie van een Groen gas auto meer dan drie keer zo klein. De emissie van een diesel personenwagen bedraagt 184,35 gram CO2  equivalenten per personenkilometer en de emissie van een biogas personenwagen bedraagt 54,18 gram CO2  equivalenten per personenkilometer.

De Citroën C3 Groen gas auto heeft een standaard actieradius van 300 kilometer. Uiteraard is deze afhankelijk van de tankinhoud van de auto.

De auto van E kwadraat advies is de herkennen aan de groen paarse huisstijl van ons bedrijf. Op alle zijden van de auto wordt aangegeven dat de auto groen gas als brandstof heeft. Dit in combinatie met de zilvermetallic achtergrond valt het rijden op groen gas erg op in het straatbeeld.

Samenwerking

E kwadraat advies is op het moment bezig om een turn-key concept aan te kunnen bieden voor bedrijven en instellingen met een wagenpark van minimaal vijf auto’s. Dit turn-key concept kan worden aangeboden door middel van samenwerking met diverse autoleveranciers, Delta Oil en lokale overheden.

Nieuwsarchief