Drive4Electric organiseert netwerkbijeenkomst elektrisch rijden

20 jun 2011

Donderdag 30 juni 2011 is de eerste bijeenkomst van de Drive4Electric vriendenclub. Met deze netwerkmiddag wil Drive4Electric Friese bedrijven in contact brengen met aanbieders van elektrische mobiliteit. Het programma start om 15.00 uur in het verzamelgebouw voor elektrische mobiliteit aan de Apolloweg 8 in Leeuwarden.

 

De Drive4Electric vriendenclub wordt geopend door Julia Williams-Jacobse van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Zij informeert de aanwezigen over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit.

Robert van den Brink van onderzoeksbureau Goudappel Coffeng geeft een presentatie waarin hij antwoord geeft op de vraag: 'Wat is nodig voordat Nederland overstapt op elektrisch vervoer?' Burgemeester Ferd Crone is namens de gemeente Leeuwarden aanwezig. Hij verzorgt de aftrap van de Drive4Electric vriendenclub.

"We willen bedrijven in Fryslân enthousiasmeren over elektrisch vervoer," zegt Carin Verweij, communicatieadviseur bij Drive4Electric. "Met de Drive4Electric vriendenclub willen we zorgen dat er een verbinding ontstaat tussen bedrijven die iets willen doen op het gebied van duurzaamheid en aanbieders van elektrische mobiliteit."

Tijdens de Drive4Electric vriendenclub wordt het nieuwe pand van MPI-NL, leverancier van elektrische scooters, officieel geopend. Na het plenaire programma is er een netwerkborrel. De bezoekers kunnen dan testritten maken in alle elektrische auto's die momenteel op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

De grootste bedrijven in Fryslân hebben onlangs een uitnodiging voor de netwerkbijeenkomst gehad. Verweij: "Bedrijven reageren enthousiast. De eerste aanmeldingen zijn al binnen." Bedrijven die geen uitnodiging hebben gehad, maar wel willen komen, kunnen contact opnemen met Drive4Electric.

Drive4Electric is een projectbureau van de Provincie Fryslân om elektrisch rijden en varen in Fryslân te stimuleren. De netwerkbijeenkomst Drive4Electric vriendenclub wordt georganiseerd in samenwerking met MPI-NL en Ontwikkelingsbedrijf Leeuwarden.
www.drive4electric.nl

Nieuwsarchief