Drie miljoen euro voor innovatief en duurzaam MKB

03 dec 2012

De provincie Groningen wil dat het midden- en kleinbedrijf (MKB) meer gaat investeren in innovatie en duurzaamheid. Om het MKB te stimuleren, stelt de provincie tot 3 miljoen euro beschikbaar voor het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Met deze forse investering wordt Groningen neergezet als innovatie- en duurzaamheidregio. Bovendien zijn vernieuwende projecten voor Groninger MKB-bedrijven heel belangrijk in de ontwikkeling naar een duurzame bedrijfsvoering. Een project kan tot maximaal 50 procent van de kosten vergoed krijgen tot maximaal 100.000,- euro.

Vertegenwoordigers van VNO-NCW Noord, MKB-Nederland Noord en Groninger ondernemers hebben nauw samengewerkt om het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen tot stand te brengen. Ook Energy Valley, NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland), en Koninklijke Metaalunie zijn betrokken bij de ontwikkeling van het programma. Alle partijen verwachten dat dit programma aanslaat bij het midden- en kleinbedrijf in Groningen.

Het totale budget van het nieuwe programma is drie miljoen euro. Hiervan is 2.740.000 euro beschikbaar als subsidie voor projecten. Een bedrag van 160.000 euro gaat naar het programma Leren voor duurzame Ontwikkeling (LvdO), een programma van het Rijk voor duurzaamheidsprojecten. De resterende 100.000 euro is nodig voor facilitaire ondersteuning van het programma.

Bron: Provincie Groningen

Nieuwsarchief