Drentse meiden door NAM enthousiast gemaakt voor energie-onderwijs

26 apr 2013

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft donderdag meisjes uit het voortgezet onderwijs enthousiast geprobeerd te maken voor energie- en techniekonderwijs. Dat gebeurde tijdens de zogenaamde 'NAM's girlsday'.

Donderdag 25 april, stonden 120 jonge girls uit het eerste jaar van het voorgezet onderwijs al vroeg voor de deur van het Drents Museum. Klaar om deel te nemen aan de girlsday. Deze meisjes waren door NAM uitgenodigd om zich bij het Drents Museum te melden en vervolgens van medewerkers van het Museum, de Discovery Truck en NAM te horen hoe leuk techniek is.

Doel van deze girlsday was om hen door een andere bril te laten kijken en te ervaren dat werken in de techniek interessant, uitdagend en vooral ook leuk is. Alles draaide die dag om het thema energie, in het verleden, het heden en in de toekomst.

Museumdocenten van het Drents Museum zoomden in op hoe met de beschikbare technieken in het verleden met energie omgegaan werd en hoe de mens zijn eigen energie moest gebruiken om warmte op te wekken en te koken. De techniek behorend bij de energie in het heden wordt door een geoloog en project engineer van NAM vertaald en in beeld gebracht. Medewerkers van de Disovery truck van de Rijksuniversiteit Groningen belichtten energie in de toekomst door het branden van zonnecellen.

Nieuwsarchief