Douwe Faber schrijft boek: ‘Er wordt te weinig geïnvesteerd in duurzame energie’

04 okt 2010

‘Er wordt te weinig geïnvesteerd in duurzame energie.’ Dat schrijft Douwe Faber van E Kwadraat advies, in zijn boek ‘Groene Parels’ dat op 6 oktober verschijnt. Faber concludeert in zijn boek dat er in Nederland nog teveel achterover geleund wordt  en dat er geen duidelijke keuzes worden gemaakt voor de toekomst. ‘Als we niet oppassen dan is energie binnenkort onbetaalbaar en maken we ons afhankelijk van grillige regimes zoals Rusland’, aldus Faber in zijn boek.

Toch blijft hij optimistisch; de ondertitel van zijn boek luidt ‘Duurzame energie ligt op de drempel’. In zijn boek vertelt de ‘architect van de duurzame keten’ in korte toegankelijke stukjes hoe we schoner, gezonder en goedkoper kunnen leven zonder onze ‘verslaving’ aan olie en gas. Hij doet dit vanuit zijn dagelijks praktijk, als eigenaar van E Kwadraat Advies, gespecialiseerd in duurzame energie.

Douwe Faber presenteert zijn boek op 6 oktober om 11.30 tijdens de week van de duurzaamheid in Burdaard op de Ark, aangemeerd in de Dokkumer Ee tegenover molen De Zwaluw.

Bron: E Kwadraat Advies

Nieuwsarchief