Dertig duurzame auto’s getest op TT Circuit Assen

08 apr 2013

Maar liefst dertig duurzaam aangedreven auto’s worden op dinsdag 9 april getest op het TT Circuit Assen. Dan vindt het Minisymposium Duurzame Mobiliteit plaats, georganiseerd door Stichting Energy Expo en stichting Energy Valley in Groningen en TT Circuit Assen. De 150 deelnemers aan het symposium mogen testrijden in elektrische, hybride en Groengas aangedreven auto’s zoals Lotus Elise, Porsche Panamera en  Volkswagen Eco-up!. Het blijft niet bij testen alleen: vooraf worden zij door verschillende sprekers uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam rijden. Het symposium vindt plaats voor de start van de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in de TT Hal in Assen.

Duurzaam rijden

Het doel van het Minisymposium Duurzame Mobiliteit is om ondernemers kennis te laten maken met rijden op Groengas, elektrisch of hybride. Wie duurzaam rijdt kan kosten besparen en hoeft niet in te boeten op rijcomfort. Wel levert het een forse bijdrage aan een schoner en gezonder leefklimaat omdat er aanzienlijk minder CO2 wordt uitgestoten. Juist voor organisaties is dit interessant omdat zij door hun wagenpark te verduurzamen een grote bijdrage kunnen leveren en zich kunnen positioneren als duurzame onderneming.

Programma

De sprekers tijdens het eerste deel van het programma, dat om 10.00 uur begint, vertellen over de voordelen en mogelijkheden van duurzaam rijden, elektrisch rijden en het rijden op Groengas, subsidiemogelijkheden voor het ombouwen van auto’s en het onlangs in Assen gestarte project ‘sensoren wijzen u de weg’. Daarna gaan de deelnemers het circuit op om onder begeleiding van professionele instructeurs van Advanced Driving School de auto’s te testen. Het Minisymposium wordt afgesloten met een netwerklunch waarna de deelnemers de mogelijkheid hebben om naar de Bedrijven Contact Dagen te gaan. Het symposium start om 10.00 uur en eindigt om 13.30. Er zijn geen plekken voor deelnemers meer beschikbaar. 

Auto’s

De volgende auto’s zijn op het TT Circuit te bewonderen en te testen:  VW Golf EcoFuel, Fiat 500, Seat Altera, Opel Vivaro, Opel Combo, Fiat Doblo, Fiat Ducato, Fiat Panda, Volvo V70, Mini, Volvo 940, VW Eco-Up!, VW Passat Variant , Porsche 928 Revolution, VW Touran, VW Passat limousine, VW Caddy maxi, Lotus Elise, Renault Fluence, Nissan Leaf , Renault Twizzy, Opel Ampera, VW Jetta hybride, Volvo V60 hybride, Porsche Panamera hybride.

Over Stichting Energy Expo

Stichting Energy Expo | duurzame mobiliteit fungeert als onafhankelijk platform in het versnellen van de transitie naar duurzame mobiliteit bij haar publiek en deelnemers, te weten: bedrijven/marktpartijen, overheden, semi-overheden, NGO’s en kennis- en onderwijsinstellingen. Wat deze partijen gemeenschappelijk hebben, zijn de kansen die ze zien voor duurzame mobiliteit. Middels het verbinden van partijen, het delen van kennis en het faciliteren van praktijkervaringen brengen we duurzame mobiliteit binnen het bereik van zowel MBK als particulier. Bij duurzame mobiliteit gaat het niet alleen over voertuigen maar ook over slimme en passende oplossingen voor mens, milieu en omgeving. Energy Expo hanteert haar werkmodel: efficiënt (schoon), duurzaam (schoner), beperken (schoonst). Duurzame mobiliteit biedt kansen voor innovatie en groeimogelijkheden voor de (Noord) Nederlandse economie. Stichting Energy Expo streeft naar een schoner, innovatiever en kennisintensiever Noord Nederland.

Het Expo-centrum

Het Energy Expo-centrum in zijn huidige vorm bestaat uit een expositie- met congres-/vergaderruimte aan de Stettingweg 22 in Groningen. Hier en van hieruit vinden activiteiten, bijeenkomsten, evenementen, enzovoort plaats. Deelnemers krijgen de gelegenheid zich hier te presenteren en gebruik te maken van congres- en vergaderfaciliteiten. Daarnaast zijn er doorlopend wisselexposities over duurzame mobiliteit. Energy Expo is op werkdagen (met uitzondering van maandag) geopend en continu bemand. Professionele medewerkers ontvangen bezoekers mede namens de deelnemers en zijn in staat de bezoeker voor te lichten over de mogelijkheden van duurzame mobiliteit en wat zij ermee kunnen doen en bieden ondersteuning bij de uitvoering. Via de website en de nieuwsbrief blijft het publiek en de deelnemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit.

Over stichting Energy Valley

Met Energy Valley maken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen werk van groene energie in Drenthe, Fryslân, Groningen en Noord-Holland Noord. De stichting Energy Valley zet zich daarbij als clusterorganisatie in om kennis te bundelen, projecten te versnellen en de krachtige positie van de noordelijke energiesector in Europa uit te bouwen.

Nieuwsarchief