Den Helder zet eerste stap in elektrisch vervoer

12 apr 2011

De gemeente Den Helder ontvangt donderdag uit handen van energie- en afvalnutsbedrijf HVC haar eerste elektrische oplaadpunt. HVC biedt de Noord-Hollandse gemeente drie elektrische oplaadpunten aan voor elektrisch vervoer.

De overhandiging vindt plaats bij natuur- en milieu- educatief bezoekerscentrum: De Helderse Vallei. De laadpalen zijn een onderdeel van duurzaamheiddoelstellingen van de gemeente. Den Helder is, na Zeewolde, de tweede aandeelhouder van het energie- en afvalnutsbedrijf die een oplaadpunt in ontvangst neemt.

Het elektrische laadpunt hoort bij het e-mobiliteitspakket. Naast elektrische laadpalen kunnen aandeelhouders via HVC tegen aantrekkelijke tarieven elektrische fietsen, scooters en motors aanschaffen.

HVC is eigendom van 52 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland en van zes waterschappen. Het energie en afvalnutsbedrijf uit Alkmaar is in de jaren negentig opgericht om een oplossing te bieden voor de groeiende afvalproblematiek. HVC voert tegen kostprijs duurzaam afvalbeheer een groene energieproductie uit.

Bron: Den Helder Actueel

Nieuwsarchief