Cradle to Cradle in Noord-Nederland

15 aug 2008

Op zaterdag 11 oktober 2008 vindt het eerste Cradle to Cradle evenement van Noord-Nederland plaats. Grondlegger Michael Braungart en vertegenwoordigers uit politiek, overheid en bedrijfsleven spreken tijdens een minisymposium in het hoofdkantoor van Gasunie en in de Der Aa-Kerk in Groningen.

Cradle to Cradle neemt in Nederland een grote vlucht. De overheid overweegt Cradle to Cradle te gaan inkopen. Almere gaat 60.000 Cradle to Cradle woningen bouwen. Venlo krijgt een Cradle to Cradle universiteit en de Floriade 2012 staat in het teken van Cradle to Cradle.

Michael Braungart en William McDonough bedachten het Cradle to Cradle (2afval = voedsel) principe en schreven de gelijknamige bestseller waarin ze nieuwe uitgangspunten bepleiten voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare grondstoffen.

Het evenement is interessant voor iedereen die actief is, of actief wil worden op het gebied van duurzaamheid en wordt georganiseerd door Rotary Groningen Bel Campo m.m.v. De Culturele Onderneming. Meer informatie op www.c2cevent.nl

Nieuwsarchief