Colleges DEAL-gemeenten en provincie stellen hoofd bureau Economische Zaken aan

22 mrt 2012

De colleges van de DEAL-gemeenten en de provincie Groningen stemden gistermiddag unaniem in met de aanstelling van de heer H.G. Hoek uit Uithuizen als hoofd bureau Economische Zaken (EZ-bureau) met ingang van 1 april 2012. Het EZ-bureau van de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum (DEAL) en de provincie Groningen valt onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de Stuurgroep Economie, Arbeidsmarkt & Infrastructuur, waarvan burgemeester Marijke van Beek voorzitter is.

De heer Hoek werkt sinds 2008 als zelfstandig adviseur en interim manager bij diverse bedrijven en organisaties. In de regio Eemsdelta is hij de afgelopen jaren werkzaam geweest voor onder meer Groningen Seaports, het Seaports Xperience Center en chemiebedrijf BioMCN in Delfzijl. Hij beschikt over een breed netwerk in de regio binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid. Vanaf 1 april werkt hij fulltime als hoofd EZ-bureau, deels vanuit het Eemsmondse Nijlicht in de Eemshaven, deels vanuit het Eemsmondgebouw in de haven van Delfzijl. Het bureau start met 4,7 fte en wordt de komende tijd verder uitgebreid.

EZ-bureau

Het EZ-bureau richt zich op het ontwikkelen van regionaal arbeidsmarktbeleid om tot een betere afstemming van onderwijs en werk te komen en op de acquisitie van nieuwe bedrijven die een groei van werkgelegenheid in de regio opleveren. Ook ligt de focus op het stimuleren van een goede economische infrastructuur en het versterken van het midden- en kleinbedrijf.

Bestuursakkoord

In 2008 is tussen de DEAL-gemeenten en de provincie Groningen een bestuursakkoord gesloten om vanuit een krachtenbundeling van de verschillende overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties het gebied te versterken en te ontwikkelen. Vanuit dit akkoord is het Economisch Actieprogramma ontstaan, waarin gezamenlijk richting wordt gegeven aan de economische samenwerking. De DEAL-gemeenten organiseren deze samenwerking vanaf 1 april in het nieuwe EZ-bureau.

Bron: gemeente Eemsmond

Nieuwsarchief