Cape Spin

20 sep 2012

Windmolenparken – overlast of oplossing?
In de Amerikaanse documentaire Cape Spin is te zien dat plannen voor windmolenparken niet alleen in de Veenkoloniën de gemoederen verhitten. Ook bij de rijkeluisbadplaats Cape Cod (Massachusetts) aan de Amerikaanse oostkust roeren zich voor- en tegenstanders. De documentaire beslaat maar liefst tien jaar en alle mogelijke argumenten voor en tegen de aanleg van windparken (ter land of in zee) komen langs. Volgens recensenten is Cape Spin 'a gripping and entertaining study of eco-capitalism and grassroots democracy' en een bewijs dat een milieufilm heel goed de favoriete film van een groot publiek kan worden.

Na de film gaan we met kenners, betrokkenen en geïnteresseerden in debat over wind en windmolens in Nederland.

Willen we duurzame energie? Past dat in het landschap? Wat te doen met overlast door windmolens? Lagere huizenprijzen? Met Klaas Jan Noorman (werkzaam bij Energy Valley) en Rob Rietveld (woordvoerder van Tegenwind Hunzedal) onder leiding van filosoof Hans Harbers hebben we een panel met een genuanceerde voor- en tegenstander van windenergie.

Donderdag 20 september 2012, 19.30 uur ForumImages, Hereplein 73, Groningen. Entree: € 3,50. Reserveren: 050 312 04 33. www.groningerforum.nl

CAPE SPIN: AN AMERICAN POWER STRUGGLE
John Kirby & Robbie Gemmel, VS, 2011, kleur 86 minuten. Engels gesproken, niet ondertiteld.

ForumDuurzaam is onderdeel van het Groninger Forum.

Nieuwsarchief