Bredere opzet Banenbeurs Eemshaven

31 mei 2011

De banenbeurs in de Eemshaven, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond, zal dit jaar een veel bredere opzet kennen dan in 2010. Zo zal de beurs, die gehouden wordt op het terrein waar RWE haar energiecentrale bouwt, in plaats van één, twee dagen gaan duren en zullen er naast vacatures uit de Eemshaven ook banen uit andere delen van de Eemsdelta.  Daarnaast speelt de website van het evenement, www.banenevent.nl, een veel belangrijker rol.

Op de eerste dag  (16 juni) zal de Kamer van Koophandel Noord-Nederland een vervolg geven aan de netwerkbijeenkomst ‘Haal Winst uit de Eemshaven’.  Het is de bedoeling dat regionale mkb-ondernemers te koppelen aan de grote aannemers in de Eemshaven om zo meer werkgelegenheid te creëren.

Op dag twee vindt de feitelijke banenbeurs plaats. Vorig jaar waren hier nog 500 vacatures te vinden. Hoeveel dat er dit jaar worden, is nog niet bekend, maar door de bredere opzet is een toename waarschijnlijk. De bedrijven die aan het event meedoen, mogen zich op hun eigen wijze presenteren. Daarmee wil de organisatie het banenaanbod overzichtelijker maken.

Mocht een bezoeker van de beurs net niet voldoen aan de kwalificaties voor een baan, dan biedt het UWV in sommige gevallen een opleiding aan.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief