Boerderijstroom levert als eerste lokaal opgewekte groene energie direct in de buurt

15 nov 2011

Extra inkomsten kleine opwekkers, voordelige tarieven afnemers
Harlingen, 15 november 2011 – Sinds vandaag leveren het nieuwe Boerderijstroom en regiovariant Waddenstroom lokale groene stroom rechtstreeks van de boer aan de consument of bedrijven in de buurt.

Boerderijstroom en Waddenstroom leveren uitsluitend 100% groene stroom uit de eigen regio, afkomstig uit kleinschalige energieprojecten van lokale ondernemers. De duurzame en voordelige energie van windmoleneigenaren wordt zo voor het eerst rechtstreeks aan huishoudens en bedrijven in de buurt geleverd. Dus zonder tussenkomst van energiebedrijven zoals dat nu nog vaak het geval is. Boerderijstroom en Waddenstroom willen hiermee een bijdrage leveren aan duurzame economische ontwikkeling in de eigen regio. Energieleverancier Greenchoice verzorgt als partner in Boerderijstroom de administratie en de klantenservice.

Duurzaam ondernemer Lammert Soet, initiatiefnemer van Waddenstroom en Boerderijstroom en eigenaar van Windpowercentre.nl : 'Het initiatief is met Waddenstroom begonnen: een mooie regio die volledig duurzaam wil zijn in 2020. Dit streven verhoudt zich goed met het lokaal door boeren laten opwekken van wind- en zonne-energie. Voor de rest van Nederland leveren wij energie onder de naam Boerderijstroom.nl. Het gaat nu nog vooral om boeren met windmolens die de opgewekte stroom zelf gebruiken voor hun bedrijfsvoering en het overschot opgewekte energie graag in hun eigen regio willen verkopen. Voor deze boeren is dit een extra inkomstenbron. De afnemers, huishoudens en bedrijven ontvangen extra voordelig stroom.'

Het variabele tarief van Boerderijstroom ligt structureel lager. Voor particulieren kan dit een kwart cent lager zijn dan wat zij nu bij hun regionale energiebedrijf betalen. Voor bedrijven is dit een halve cent voordeliger. Voor een gemiddeld agrarisch bedrijf scheelt dit in combinatie met groen gas al snel enkele honderden euro's per jaar. Binnenkort levert Boerderijstroom ook stroom die is opgewekt met zonnepanelen op ligboxstallen. Soet: 'Boeren zoeken steeds meer naar inkomsten uit andere bronnen dan hun bedrijf. Tegelijkertijd staan streekproducten en -diensten volop in de belangstelling, daar past lokale stroom ook bij. Boerderijstroom is lokaal opgewekt, duurzaam en voordelig.'

Samenwerkingspartners
Greenchoice regelt voor Boerderijstroom de facturatie en klantenservice en verzorgt de daadwerkelijke levering. Greenchoice is door de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke energieleverancier. De lokale netbeheerder verzorgt de technische continuïteit, energielevering is dus gegarandeerd. Wie dit jaar nog wil overstappen, kan dat doen via www.waddenstroom.nl of www.boerderijstroom.nl. De overstap wordt daarna volledig verzorgd.

Nieuwsarchief