BioMCN sponsor eerste Europese cuprace op bio-methanol

21 jan 2010

De Nissan 350Z Challenge wordt de eerste cuprace van Europa die in z'n geheel gebruik gaat maken van de duurzame brandstof bio-methanol van BioMCN. Door de ruimte in de regelgeving én de actieve rol van nieuwe cupsponsor BioMCN, Stichting GUTTS en Bas Koeten Racing, ontstond de mogelijkheid om de 350Z Challenge te laten starten op bio-methanol. Met deze beslissing heeft de Nederlandse Autosport in de vorm van de 350Z Challenge een inspirerend initiatief dat laat zien dat de autosport een leidende rol kan nemen in de ontwikkeling van duurzame innovaties.

Het te Delfzijl gevestigde BioMCN zal als nieuwe hoofdsponsor van de Challenge de komende tijd zorg dragen voor de levering van de brandstof aan de deelnemers in het komende seizoen. De naam van het bedrijf is voor de periode van een jaar vast verbonden aan de Nissan 350Z Challenge. Onder aanvoering van Stichting GUTTS zal de conversie van de auto’s begin komend jaar plaatsvinden. De technologie is bewezen robuust, levert meer vermogen en reduceert de totale CO2 uitstoot met zo’n 70% en heeft de deelnemers van de Nissan 350Z Challenge overtuigend doen kiezen voor de FlexFuel technologie.

De BioMCN Nissan zal in het komende seizoen ook weer worden ingezet en wederom worden gerund door Bas Koeten Racing. Ook dan zullen er weer klinkende namen achter het stuur kruipen om te ervaren hoe leuk duurzame autosport kan zijn.

www.biomcn.eu

 

 

 


 

 


 

 

 

Nieuwsarchief