Bio MCN wint de 2007 Biofuels Technology Innovation Award

31 okt 2007

Tijdens de Biofuels 2007 conferentie te Wenen is de prijs voor de grootste bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bio-brandstoffen uitgereikt aan het nederlandse Bio MCN gevestigd te Delfzijl.

“Het is ons een groot genoegen om deze prijs namens de World Refining Association (2WRA) uit te reiken aan Bio MCN. De gehele bio-brandstoffen industrie heeft haar stem kunnen uitbrengen en vandaar dat deze prijs gezien kan worden als een passende erkenning van dit succesvolle initiatief”, aldus Lisa Hannant, directeur van de WRA

De prijs is in ontvangst genomen door dhr Sieb Doorn, uitvinder van het prijswinnende proces en mede-oprichter van Bio MCN, en Rob Voncken, CEO.

Bio MCN is verkozen uit een selecte groep van internationale bio-brandstof ondernemingen, omdat Bio MCN een innovatieve oplossing biedt voor het gebruik van de groeiende hoeveelheid glycerine die ontstaat bij de productie van bio-diesel.

Namens de jury, licht de heer Anders Roj van Volvo Technology toe, “Bio MCN heeft het meest innovatieve concept ontwikkeld van alle deelnemende kandidaten. Met name de hoge energie efficiency van het proces is bijzonder aantrekkelijk”

 “Toen onze fabrieken in 2006 werden gesloten door de vorige aandeelhouders, zag ik een unieke kans om het nieuwe proces op grote schaal uit te voeren. Samen met Paul Hamm hebben we ondermeer in Econcern en Teijin belangrijke medestanders gevonden, die de nodige investeringen mogelijk hebben gemaakt. Bovendien hebben we door de overname van de fabrieken belangrijke werkgelegenheid in het noorden van Groningen weten te behouden.”, aldus Sieb Doorn.

Rob Voncken, CEO van Bio MCN vult aan. “Bovendien biedt bio-methanol talrijke mogelijkheden voor uitbreiding naar andere bio-brandstoffen, zoals bijvoorbeeld bio-MTBE, bio-DME en bio-waterstof. Bio DME is voor diesel, wat LPG is voor benzine. Bovendien is bio-methanol uitermate geschikt voor toepassingen zoals groene lijmen en bio-plastics”

Nieuwsarchief