Bedrijf kiest Groningen voor doorontwikkeling slimme gegevensuitwisseling energienetwerken

23 dec 2010

Het Amsterdamse Smart Dutch heeft zijn hoofdvestiging verhuisd naar Groningen. Het bedrijf is gespecialiseerd in zogenoemde Meshed RF-technologie. Dit is een innovatief meetsysteem dat slimme elektriciteitsmeters in huizen en gebouwen op gezette tijden uitleest en de data naar de leverancier stuurt. Deze gegevensuitwisseling is cruciaal voor een efficiënt stroomverbruik. Smart Dutch wil vanuit de Energy Valley-regio zijn product in de markt zetten.

 

Meshed RF biedt een alternatief voor veel duurdere methoden voor deze data-uitwisseling tussen consumenten en energiebedrijven. Het systeem werkt met een radiosignaal dat van knooppunt naar knooppunt reist tot het bij de energieleverancier aankomt. Door het analyseren van de data kan de leverancier vraag en aanbod van energie beter op elkaar afstemmen.

Smart Dutch is ondergebracht in het pand van KEMA aan de Energieweg in Groningen. Daarnaast is Smart Dutch opgenomen in het Smart Energy Collective (SEC) een groep van 23 bedrijven, waaronder Gasunie en Essent, dat op grote schaal wil gaan experimenteren met slimme energienetwerken.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief