Beat the Heat Now zet zich in voor klimaatverandering

07 dec 2009

Op zaterdag 12 december vindt in de Jaarbeurs Utrecht het evenement Beat the Heat Now plaats. Deze actie, georganiseerd door de KopenhagenCoalitie, staat in het teken van het klimaat. Het programma is breed: Samen dansen en springen tegen de hitte, luisteren naar afgevaardigden uit het Zuiden, politici en CEO’s in de talkshow, of kennis maken met de talrijke oplossingen voor het klimaatprobleem.

Woordvoerder van de KopenhagenCoalitie Pieter Winsemius: “We kunnen ons geen mislukking veroorloven in Kopenhagen, want met name in ontwikkelingslanden hebben nu al veel mensen te lijden van klimaatverandering. Kopenhagen móet slagen. Daarom moeten we in de hele wereld samen zorgen voor een momentum en dat is Beat The Heat Now in Nederland.

Marc Cornelissen, poolreiziger en duurzaamheidspionier, voegt daar aan toe: “Klimaatverandering aanpakken is ambitieus en dat vraagt om een brede coalitie. Ongeacht achtergrond en politieke voorkeur moeten we ons uitspreken voor politieke moed en daadkracht in Kopenhagen. Laten we de Nederlandse afvaardiging in Kopenhagen inspireren met onze betrokkenheid. De tijd tikt maar we hebben nu nog de mogelijkheid de gevolgen van klimaatverandering te beperken.”

De mondiale campagne TckTckTck noemt de klimaattop in Kopenhagen ‘the most important meeting of our lifetimes’. Aart van Veller, groene ondernemer, directeur van ‘Wij zijn Koel’ sluit daar bij aan: “Het is van essentieel belang voor de wereld zoals we die nu kennen dat er een goed klimaatakkoord wordt gesloten. Er is geen andere optie... daarom roep ik iedereen op om naar de Jaarbeurs te komen op 12 december zodat we deze boodschap mee kunnen geven aan onze delegatie naar Kopenhagen.”

Beat the Heat Now begint om 16:30 en wordt gepresenteerd door Gijs Staverman. Het evenement wordt afgesloten door een afterparty met Ruud de Wild.

Bron: Kopenhagen Coalitie

Nieuwsarchief