Ambassadeurs uit Noordoost Europese landen op bezoek bij SNN

04 apr 2011

De ambassadeurs en hun honorair consuls van Denemarken, Duitsland, Letland, Litouwen, Estland en Zweden komen donderdag en vrijdag op werkbezoek bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Het bezoek richt zich op de vijf toonaangevende clusters: water, energie, sensortechnologie, agribusiness en healthy ageing.

De delegatie bezoekt onder andere het Universitair Medisch Centrum Groningen, Astron in Dwingeloo en de Gasunie. Tijdens de bezoeken staan ook presentaties en demonstraties van Energy Valley, Wetsus en Dacom, een innovatief bedrijf dat gespecialiseerde hardware, software en online adviesdiensten ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven over de hele wereld.

Op donderdagavond is er een netwerkdiner en concert met als voorzitter Max van den Berg als voorzitter van het SNN. Daarbij zijn ook aanwezig vertegenwoordigers van de provincies en gemeenten, Universiteit, Hogeschool, Kamer van Koophandel, VNO-NCW en het bedrijfsleven dat zaken doet met Noordoost Europa.

Tijdens de afsluitende lunch zullen in een rondetafelgesprek de ambassadeurs de wederzijdse kansen en mogelijkheden voor samenwerking en mogelijke volgende stappen bespreken.

Bron: SNN

Nieuwsarchief