Aldel in de problemen door forse stijging energiekosten

11 sep 2013

'De overheid moet snel een oplossing vinden voor de sterk gestegen energiekosten in Nederland.' Dat zegt de directeur van de in Delfzijl gevestigde aluminiumproducent Aldel, Karsten Pronk, in het Dagblad van het Noorden. Volgens de directeur is die stijging de oorzaak van de financiële problemen waar het bedrijf momenteel mee kampt en leidt die mogelijk tot sluiting van de fabriek.

Volgens Pronk zijn de energieprijzen voor vergelijkbare ondernemingen in de ons omringende landen een stuk lager door financiële steun van de overheid. De concurrentiepositie van de Nederlandse energie-intensieve industrie wordt daardoor ondermijnd en bedrijven komen in moeilijkheden, aldus de directeur van Aldel.

Aldel vroeg bij de provincie en het Rijk een overbruggingskrediet van vier miljoen euro aan, in afwachting van overheidssteun bij het betalen van de energierekening. Zowel Gedeputeerde Staten in Groningen als het Ministerie van Economische Zaken willen de steun echter niet verlenen, omdat de risico's niet volledig duidelijk zouden zijn.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief