Al meer dan 3000 keer gestemd op Groenste Groninger

16 nov 2012

Gemeente en provincie Groningen, Dagblad van het Noorden en ForumDuurzaam houden de verkiezing van de ‘Groenste Groninger’, die op 12 december 2012 zal worden bekendgemaakt. Naast eeuwige roem en een kunstwerk is er een geldprijs van € 5.000 beschikbaar, te besteden aan een duurzaam doel. Vanaf 1 november kunnen mensen stemmen op de tien meest aansprekende projecten, die door de jury zijn geselecteerd.

Doel van de verkiezing is het verzamelen van inspirerende ‘groene’ ideeën en initiatieven, die vervolgens weer bij een zo breed mogelijke doelgroep onder de aandacht worden gebracht. Volgens het principe ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ hopen de organisatoren op deze manier een bijdrage te leveren aan het streven dat Groningen – Stad én provincie – voorop loopt om de komende jaren zoveel mogelijk energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Finalisten

Nu we ruim over de helft van de stemperiode zijn, tekent zich een duidelijk beeld af. Er zijn inmiddels meer dan 3.000 stemmen uitgebracht. Met stip bovenaan staat Marike Venema van de Brederoschool met het project ‘Brederoschool 3D-duurzaam’, gevolgd door Jelle Medema met zijn project ‘Makkelijke moestuin voor gezondere kinderen’. De derde in de (voorlopige!) top drie is Dirk Binnema met zijn project ‘Dubbel dak’. De volgorde van de overige zeven kandidaten is: Aquaponics (Jos van der Veen), Energy Expo: Centrum voor Duurzame Mobiliteit (Koen Toornvliet), Afvalwater is grondstof (André Hammenga), De Tuinwijk in het Zonnetje (Jan Willem Wennekes), ThuisZonnepanelen.nl (Hans Deuze), Grunneger Power (collectief/Peter Breithaupt) en Een groene wereld begint bij jezelf (Peter van der Klok).

Iedereen die nog niet heeft gestemd, roepen wij op om een stem uit te brengen op zijn of haar favoriet. Stemmen kan nog tot en met zondag 25 november.

Bekendmaking op 12/12/12

De jury, bestaande uit: Marjan Minnesma (juryvoorzitter, directeur Urgenda en nr. 1 van de ‘Duurzame 100’ in 2012 van dagblad Trouw), Hans Overdiep (manager Energietransitie bij GasTerra), en Reinder Hoekstra (directeur Natuur en Milieufederatie Drenthe), zullen na 25 november uit de top drie van de internetverkiezing de Groenste Groninger kiezen. Tijdens de slotbijeenkomst op 12 december in ForumImages wordt de Groenste Groninger uitgeroepen. Binnenkort zal ForumDuurzaam het volledige programma voor deze avond bekendmaken. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.groenstegroninger.nl

Nieuwsarchief