AkzoNobel ontwikkelt meetmethode voor CO2-uitstoot

04 jun 2009

AkzoNobel in Delfzijl heeft een methode ontwikkeld waarmee de CO2-uitstoot kan worden uitgerekend van alle producten die het bedrijf maakt. Zo kunnen klanten van het bedrijf, die eindproducten zoals kunststof fabriceren, op hun beurt hun CO2-voetafdruk berekenen waardoor consumenten weten hoe milieubelastend een product is. Dat maakte AkzoNobel woensdag bekend.
De methode is ontwikkeld door Industrial Chemicals dat onderdeel is van AkzoNobel. ,,We berekenen eerst de CO2-uitstoot van de productie van grondstoffen en energie die we van leveranciers krijgen. Die worden uitgedrukt in CO2-eenheden. Die eenheden worden verrekend met de CO2-uitstoot die plaatsvindt bij de totstandkoming onze producten, zoals zout, chloor en stoom. Niet alleen kun je er zo achter komen hoe hoog de CO2-uitstoot is geweest bij de totstandkoming van een product, je kunt ook kijken waar nog te reduceren valt”, legt een woordvoerder uit.

Volgens de zegsman heeft het verband van de Europese Chemische Industrie inmiddels belangstelling getoond voor de meetmethode.
Nieuwsarchief