Aarten nieuwe CEO KEMA

29 mrt 2011

Thijs Aarten is per 1 mei benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur bij energiekennisbedrijf KEMA. Aarten volgt Pier Nabuurs op die met verplicht pensioen gaat. Aarten is al bijna vijf jaar lid van de Raad van Bestuur. Hij wordt op zijn beurt opgevolgd door Hans van Haarst die voorheen werkzaam was bij Akzo Nobel. In juni zal de Raad van Bestuur van KEMA nog worden uitgebreid met Jos Huijbregts. Hij is nu nog werkzaam bij Infinitas Learning.

Aarten (1956) bekleedde voor zijn aanstelling bij KEMA diverse managementsfuncties bij Shell, Pakhoed/Vopak en Shell Global Solutions. Aarten studeerde af aan de Technische Universiteit Delft in 1980.

Nabuurs is sinds 2002 verantwoordelijk voor de leiding binnen KEMA. Onder zijn leiding ontwikkelde KEMA zich van een landelijk tot een internationaal erkend kennisbedrijf met vestigingen in ruim twintig landen. Nabuurs leverde een belangrijke bijdrage aan de innovatie van de zogenoemde 'smart grids'.

KEMA adviseert en ondersteunt overheidsorganisaties als producenten, leveranciers en eindgebruikers van energie, en fabrikanten van elektriciteitstransmissie- & distributieapparatuur. Bij KEMA, dat vestigingen en vertegenwoordigingen in ruim 20 landen wereldwijd heeft, werken ruim 1.700 medewerkers.

Nieuwsarchief