Aansluiten bij Smart Grids is zeker smart!

10 jun 2011

Aansluiten bij Smart Grids is zeker smart! Dat is de conclusie van de aanwezige ondernemers na de kick-off van de New Energy Business Community, gistermiddag in de gebouwen van KEMA in Groningen.


Een kick-off waarbij de ondernemers aan zet waren. Middels stellingen en hieraan gekoppelde stemkastjes werd gevraagd naar de behoeften en de reeds aanwezige kennis op het gebied van Smart Grids. Wat kunnen aanwezige partijen aan elkaar hebben? Waar liggen de kansen? Hoe kunnen we gezamenlijk goed beslagen ten ijs komen, snel schakelen en de markt van slimme netten veroveren? Deze vragen, en meer, werden beantwoord via pitches, speeddates en op de beursvloer. De aanwezigen gaven aan zeker behoefte te hebben aan een partij die een faciliterende rol kan spelen. De NEBC is hiermee een feit!

Wat kunnen ondernemers verwachten? Matchmaking, kennisdeling, labfaciliteiten, begeleiding van (new) business development en projectontwikkeling (van idee naar markt), en advisering over financiële ondersteuning. De aanwezige ondernemers zijn allen actief op het gebied van smart grids/smart energy en komen uit zowel de vraag- als aanbodkant van de markt. Het zijn de ‘energie systeemdenkers’ met een visie op de energiehuishouding van de toekomst en hun (commerciële) rol hierin. Genoeg reeds aanwezige kennis en ontwikkelingen! En veel enthousiasme om elkaar te versterken en hierin gezamenlijk op te trekken. De New Energy Business Community speelt hier graag een rol in!

Interesse? Word lid van de NEBC! Dit kan via http://nebc.nl. Hier vindt u meer informatie over de Community. U kunt ook contact opnemen met Allard van Dijk via avandijk@nom.nl of 050 521 4466.

Ook het ministerie van EL&I gaat investeren in slimme energienetwerken. Het ministerie van economische zaken trekt 16 miljoen euro uit voor de aanleg van de eerste slimme energienetwerken. Deskundigen van de taskforce Intelligente Netten raden minister Verhagen aan om te investeren in vijf tot tien nog aan te leggen proefnetwerken. Verhagen vindt dat de netwerken er zo snel mogelijk moeten komen. Noord-Nederland doet mee!

Nieuwsarchief