40e Groengasvulpunt van OrangeGas operationeel

28 sep 2012

Het Friese bedrijf OrangeGas heeft vandaag officieel haar 40e Groengasvulpunt in bedrijf genomen. Het 40e Groengasvulpunt is gerealiseerd aan de Stationsstraat in Winterswijk, onder de SHELL-luifel van Mennink-Veldboom.

Drie jaar geleden sprak het bedrijf de ambitie uit om op termijn 50 locaties te realiseren, strategisch verspreid over heel Nederland. OrangeGas is nu hard op weg die doelstelling te bereiken. In juni 2009 werd het eerste Groengasvulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende “nieuwkomer” in de markt van duurzame mobiliteit.

Fryslân is als provincie koploper als het gaat om aantallen vulpunten. Op dit moment zijn er al 7 OrangeGas-vulpunten en staan er nog 2 gepland voor het einde van het jaar, te weten in Zurich en op Terschelling. Bovendien is het Groengasvulpunt in Leeuwarden aan de Morseweg, dat OrangeGas in 2010 overnam van Delta Oil, recent ge-upgrade in capaciteit om de sterk toenemende vraag naar “grien gas” aan te kunnen.

OrangeGas houdt zich niet alleen in Nederland bezig met het realiseren van Groengasvulpunten. Ook internationaal neemt het rijden op Groengas een vlucht en is OrangeGas actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe locaties. In Belgie is daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met DATS24, onderdeel van de Colruyt Group. De eerste 4 OrangeGas-vulpunten zijn al gerealiseerd en zullen in 2013 in hoog tempo worden uitgebreid.

Tenslotte is OrangeGas initiator van verschillende activiteiten om het rijden op Groengas op allerlei manieren te stimuleren en promoten. Een goed voorbeeld daarvan is de lancering van SmartGreenCars.nl in februari van dit jaar. SmartGreenCars.nl is de eerste Nederlandse webshop voor aardgas-/Groengasoccasions. Hiermee hoopt OrangeGas het rijden op Groengas ook voor particulieren nog aantrekkelijker te maken.

Nieuwsarchief