3,07 miljoen voor de ombouw van MS Ostfriesland naar LNG

10 nov 2014

Voor de ombouw van de MS Ostfriesland, het veer tussen de Eemshaven en Borkum, naar LNG heeft de Europese Unie een subsidie beschikbaar gesteld van 3,07 miljoen euro. De subsidie is aangevraagd door de partners AG EMS, Groningen Seaports, Niedersachsen ports en Energy Valley in het kader van het project “Motorways of the Seas”. Dat heeft AG EMS bekendgemaakt op 7 november 2014.

Het schip de MS Ostfriesland vaart op conventionele diesel en wordt omgebouwd voor het schone en duurzame LNG. Met de ombouw van dit schip wordt ervaring opgedaan met het varen op LNG, het testen van de installatie en de omgang met en distributie van LNG in havens.

Energy Valley juicht het toe dat deze TenT-aanvraag is gehonoreerd. Het laat zien dat er vanuit Europa veel draagvlak is voor de ontwikkeling van schoner en duurzamer zee- en wegtransport. Voor een uiterst kwetsbaar gebied als de Waddenzee heeft dat grote betekenis. Ecologie en economie kunnen op deze wijze met elkaar in balans worden gebracht. Wij hopen dan ook dat andere rederijen en transportondernemingen langs de Waddenkust de stap zullen nemen naar transport op schoon en duurzaam LNG.

Nieuwsarchief