100 ondernemers bijeen op Green Beach

26 jun 2014

Green Beach, het zomerse netwerk event heeft afgelopen 17 juni weer plaats gevonden. Dit jaar was Castricum aan Zee de plek, niet zomaar gekozen, dit strand heeft de ambitie het meest duurzame strand van Nederland te worden. Een goede plek om duurzame energie ondernemers bij elkaar te laten komen. Onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar netwerken en ervaringen delen.

Succesvolle bijeenkomst

Het was een succesvolle bijeenkomst waar ongeveer 100 ondernemers bij aanwezig waren. Er wordt in de regio al veel georganiseerd op dit gebied qua informatieve bijeenkomsten, vaak worden de ondernemers dan overspoeld met informatie. Tijdens Green Beach duurt het programma nooit langer dan 20 minuten, daarna staat alleen het netwerken centraal. Deze formule blijkt goed te werken, waardoor de ondernemers hun weg naar dit event al 6 jaar goed weten te vinden.

Tijdens het welkomstwoord door Jaap Bond en Gerrit van Werven is gesproken o.a. over het jaarverslag van de Energy Board en het programma SWITCH. SWITCH is een initiatief van vier Noordelijke provincies en zes gemeenten om het aandeel duurzaam opgewekte energie in het Noord Nederlandse gebruik op te schroeven van 8,4% nu naar 21% in 2020. Als ook wind-op-zee voor de kust van Noord-Holland, Fryslân en Groningen wordt meegerekend, is het aandeel ruim 31% . Daarmee is SWITCH ambitieuzer dan het Nationaal Energie Akkoord, waarin is voorzien om in 2020 14% van het Nederlandse energiegebruik duurzaam op te wekken. 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Energy Valley, Energy Board en Ontwikkelingsbedrijf NHN.

Nieuwsarchief