‘Stimuleringsbeleid van Rijk voor duurzame energie veel te wispelturig’

28 jul 2010

Directeur Gerrit van Werven van Energy Valley heeft fikse kritiek op het huidige stimuleringsbeleid voor duurzame energie van de overheid. Die zijn naar zijn smaak ‘veel te wispelturig’. Van Werven zegt dat in een interview met NRC Handelsblad. ‘Het ene jaar is er een grote subsidiepot, het andere jaar niks. Daar kun je geen industrie op bouwen. Er is een echte, stabiele industriepolitiek voor de lange termijn nodig voor de energiesecctor. Pas dan kun je de sector goed uitbouwen’, aldus Van Werven.

Overigens heeft Energy Valley een oproep gedaan aan een nieuw kabinet om alles op alles te zetten om klimaatdoelstellingen te halen, en vooral om daartoe een consistent lange termijn beleid te ontwikkelen. Energy Valley heeft de oproep gedaan samen met Natuur en Milieu, de Nederlandse Vereniging van Marktwerking in Energie (VME), de vereniging van energieproducenten Energie-Ned en het Rotterdam Climate Initiative.

Volgens de Groninger Commissaris der Koningin Max van den Berg, voorzitter van Energy Valley, is  de tijd van vrijblijvendheid en tijdelijke regelingen voorbij. ‘Het versterken en ontwikkelen van onze energie-economie vereist een consistent lange termijn beleid’, aldus Van den Berg in NRC Handelsblad van 27 juli.

Nieuwsarchief