‘Groene’ dienstwagens voor Gedeputeerde Staten van Friesland

17 feb 2010

De Gedeputeerde Staten van Friesland hebben nieuwe dienstauto’s op bio-ethanol in gebruik genomen. De provincie Friesland heeft een voorbeeldfunctie en wil daarom graag werken aan een ‘groen’ wagenpark.


Gedeputeerde Piet Adema was de eerste die de sleutels van zijn duurzame Volvo in ontvangst mocht nemen. Deze sleutels kreeg hij overhandigd door Gerben van der Schaaf van Volvo van der Schaaf en Mellema. De bedoeling is dat voor 1 april meer dan tweederde van het wagenpark van de Gedeputeerde Staten van Friesland op duurzame brandstof rijdt. Op dit moment zijn we zes plaatsen in Friesland waar duurzame brandstoffen getankt kunnen worden. Verwacht wordt dat steeds meer tankstations groen gas gaan aanbieden. 

De provincies Groningen, Drenthe en Friesland hebben samen een plan opgesteld op het gebied van duurzame energie voor voertuigen, het 100.000 voertuigenplan. Hierin staat dat de ambitie van de provincies is om in 2015 zo’n 100.000 voertuigen op duurzame transportbrandstoffen te laten rijden. Dit zijn niet alleen auto’s, maar ook vrachtwagens, bussen, scooters en boten. Met het voertuigenplan willen ze de CO 2-uitstoot verminderen en schoner en zuiniger omgaan met energie.

Bron: Nijsnet

Nieuwsarchief