‘Crisis en zuinige auto’s veroorzaken brandstofprijzenoorlog’

25 apr 2013

Onder benzinepomphouders dreigt een prijzenoorlog uit te breken. Dat zegt Paul van Selms van het consumentencollectief UnitedConsumers in een artikel in de Leeuwarder Courant. Debet aan de forse prijsverlagingen zijn volgens hem de dalende olieprijs, een teveel aan tankstations in Nederland en het steeds zuiniger worden van moderne auto’s.

Volgens Van Selms is momenteel sprake van maximale concurrentie op de benzinemarkt. Om in te spelen op de grote concurrentie, de dalende vraag en het groeiende aantal prijsvechters bieden pomphouders de brandstof voor lagere prijzen aan, maar lopen daarmee het risico dat ze niet langer winstgevend opereren, zo legt Van Selmen uit in de Leeuwarder Courant.   

De dalende vraag naar benzine wordt volgens UnitedConsumers niet alleen veroorzaakt door de crisis, maar voor het grootste deel door het steeds zuiniger worden van auto’s.

Vorig jaar werd 3,6 procent minder diesel verkocht en 3,4 procent minder benzine. De prijs van zowel een liter benzine als een liter diesel is de afgelopen maanden met 10 eurocent gedaald.

Bron:  Leeuwarder Courant

Nieuwsarchief