Hoe kan Energy Valley het MKB ondersteunen?

Ondersteuning

Kleine en middelgrote ondernemers in Noord Nederland hebben, gebaseerd op diverse studies, een groot potentieel om innovaties te ontwikkelen die een positief effect hebben op de werkgelegenheid. Om het innovatie potentieel beter te benutten en ondernemers te ondersteunen in diverse stadia van product-, dienst en kennisontwikkeling heeft Energy Valley in samenwerking met diverse partners enkele projecten gestart.

Enterprise Europe Network

Eén van die projecten is het Enterprise Europe Network. Het netwerk bevindt zich in meer dan vijftig landen en wordt uitgevoerd door circa zeshonderd organisaties die bedrijven helpen om optimaal gebruik te maken van kansen op de Europese interne markt. Alle diensten die worden geboden door het netwerk zijn kosteloos.

Innoveren en zaken doen

Het Enterprise Europe Network in Noord Nederland voorziet in verschillende diensten om ondernemers op weg te helpen bij innoveren en zaken doen in Europa. Vanuit vraag of behoefte helpt het netwerk ondernemers bij het vinden van strategische internationale partners, financieringsmogelijkheden, adviseert het over intellectueel eigendom en geeft het informatie over relevante Europese wet-  en regelgeving.

Samenwerkingsverband

Het EEN netwerk Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen de noordelijke clusterorganisaties op het gebied van agrifood, sensor technologie, water, healthy ageing en energie. Energy Valley kan u op weg helpen als u internationaal zaken wilt doen in de EU of gerelateerde vragen heeft.

Vragen?

Dus hebt u vragen over financiering, wet- en regelgeving, wilt u samenwerken met buitenlandse partners om uw innovatieve ideeën verder te ontwikkelen of bent u op zoek naar nieuwe marktkansen in de EU of zelfs daarbuiten? Neem dan contact met ons op.

Mail naar: kalfsbeek@energyvalley.nl

Meer informatie

Voor verdere informatie over het EEN netwerk in Noord-Nederland kunt u ook kijken op: www.een-north.nl