Gaslocatietocht - 28 juni

  • Blauwborgje 14
    Groningen
  • Sportsbar (ACLO) Groningen, Groningen

Fietsroute langs gasvelden in noordelijke provincies

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt de gaslocatietocht georganiseerd op zondag 28 juni 2015, een fietsroute langs gasvelden in de noordelijke provincies die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse gasvoorziening. Vier groepen fietsen dit jaar zo’n 110 of 130 kilometer door Groningen en Noord-Friesland. Het is de bedoeling dat alle groepen tegelijkertijd finishen, om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Start & finish zijn bij de Sportsbar (ACLO) Groningen, Blauwborgje 14 te Groningen. Er wordt om 9:30 uur gestart en naar verwachting zal iedereen weer tegen 15:00 uur terug zijn. We vragen je vanaf 9:00 uur aanwezig te zijn in verband met groepsindeling en (veiligheids-) instructies over de route. Bekijk of download de route op www.geeftgas.nl

Verzorging
Vooraf, tijdens en na de tocht wordt iedereen voorzien van een drankje en snack. Elke groep wordt begeleid door twee Wegkapiteins en er rijdt een volgwagen mee. Daarnaast is er verzorging in de jachthaven van Oostmahorn, en is voor elke groep EHBO!

Schrijf je in!
Ga jij de uitdaging aan? Stuur een mail naar huiser@energyvalley.nl voor 22 mei 2015. Heb je een EHBO diploma? Laat het weten, dan heb je zeker een plek. En laat het ook weten als je het leuk vindt om als Wegkapitein mee te fietsen.

Bij het opgeven graag aangeven in welke groep je wilt deelnemen:
Groep 1: 131km, gemiddeld: +33km/u
Groep 2: 131km, gemiddeld: 31-33 km/u
Groep 3: 112km, gemiddeld: 29-31 km/u
Groep 4: 112km, gemiddeld: 27-29 km/u
Er zal twee keer gepauzeerd worden: een korte stop bij de gaslocatie Grijpskerk en een wat langere stop bij de Jachthaven Lauwersmeer in Oostmahorn.

Veiligheid
Er is uiteraard veel aandacht besteed aan veiligheid, maar deelname is op eigen risico. Een helm is verplicht.

Tot op de fiets op 28 juni!