Eindsymposium Bio P2G

georganiseerd door Hanzehogeschool, New Energy Coalition
Eindsymposium Bio P2G
  • 10:00  - 15:00
  • Zernikelaan 17
    Groningen
  • Energy Barn, Groningen

Over biomethaan, waterstof en oude innovatie

Om de doelstellingen uit het klimaatakkoord te halen is grootschalige opwekking van duurzame elektriciteit én hergebruik van CO2 nodig. Het opslaan van overtollige zon- en windenergie is hiervoor een noodzakelijke voorwaarde. Hanzehogeschool Groningen heeft hier de afgelopen vier jaren onderzoek naar gedaan en nieuwe inzichten in een oud proces opgedaan.

Onder leiding van Hanzehogeschool Groningen is samen met universiteiten en bedrijven onderzocht hoe we duurzaam opgewekte elektriciteit kunnen opslaan in de vorm van een oude bekende: methaan (aardgas). Het mooie hierbij is dat in dit proces kooldioxide wordt hergebruikt. Hoe het werkt? Zogenaamde oer-bacteriën eten groene waterstof (opgewerkt uit duurzame elektriciteit) en kooldioxide uit biomassa op en zetten dit om in methaan.

Tijdens het eindsymposium Bio P2G krijgt u nieuwe inzichten in een oud proces. U krijgt ook een beeld van de rol die biologisch methaan in onze toekomstige lokale energiesystemen kan krijgen. Noteer alvast de datum in uw agenda! Binnenkort volgt een uitnodiging met programma.

Alvast aanmelden?

Klik dan hier.