Bedrijvenseminar 'Competenties voor internationaal zakendoen'

  • 12:30  - 17:30
  • Oude Boteringestraat 19
    9712 GC Groningen
  • Groningen

Wie is succesvol in internationaal zakendoen?

Op vrijdagmiddag 29 november aanstaande vindt in het centrum van Groningen een bedrijvenseminar plaats. Thema: de sociale, culturele en talige competenties die nodig zijn bij internationaal zakendoen. Ervaringsdeskundigen uit het noordelijk bedrijfsleven, wetenschap en taalonderwijs delen hun kennis en ervaring met u. Aan het einde van de dag heeft u inzicht in waardevolle competenties voor internationaal zakendoen en hoe deze zijn te verwerven door training of personeelsselectie.

Welke taal- en sociale competenties spelen een rol?

Gastsprekers zijn onder meer hoogleraar cross-culturele psychologie Fons van der Vijver uit Tilburg en een zestal businessexperts uit het noordelijk bedrijfsleven, ervaren op het gebied van internationale (energie)industrie, consultancy, hotelbranche, export en medische materialen. De wetenschapper en de bedrijfsexperts bespreken aan de hand van praktijkvoorbeelden welke basiskwalificaties u helpen te floreren bij interculturele samenwerking en onderhandeling. Praktijkervaringen uit Europa en het Midden-Oosten tot Afrika, Azië/China en Noord-Amerika komen aan bod.

Voor wie is het seminar interessant?

Het seminar richt zich op directies, managers en HRM-adviseurs die te maken hebben met of zich oriënteren op de internationale markt. Tijdens deze middag bent u actief in verschillende workshops, u volgt presentaties en er is ruimte voor netwerken. Na afloop bent u beter voorbereid op het succesvol onderhouden van internationale contacten.  

Praktische informatie

Direct inschrijven via de website van de RUG. Daar vindt u ook het programma. Neem voor informatie contact op met Anje Dijk, RUG Talencentrum, 050-563 58 02. Locatie seminar: Van Swinderenhuis, Oude Boteringestraat 19 Groningen, telefoonnummer: 050 363 5901. Tijd: 12:30 - 17:30 Prijs: € 40,- Parkeren en route Volg ons op Twitter en Linkedin voor het laatste nieuws over het Seminar.

Aanleiding voor het bedrijvenseminar

Het 25-jarig bestaan van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de aanleiding voor het bedrijvenseminar. Het Talencentrum heeft zich ontwikkeld tot een breed internationaal expertisecentrum met diensten op het gebied van integratie en internationalisering: taalcursussen, communicatietrainingen en vertaalservices voor Nederlands, Engels en alle andere vreemde talen. Daarnaast biedt zij interculturele competentietrainingen en academische communicatieve vaardigheden in het Engels en het Nederlands (schrijven, spreken, presenteren, publiceren). Opdrachtgevers zijn hoger onderwijs instellingen (HBO, universiteit), bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Naast een open aanbod van cursussen kan voor elke cliënt en opdrachtgever maatwerk worden geleverd, zowel individueel als in company. Het Talencentrum is een zelfstandig expertisecentrum, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Docenten zijn native level speaker en hebben een internationale achtergrond.